Tvarohový hokkaido koláč s malinami

tvarohovy-hokkaido-kolac

Tento proteínový koláč bez múky a bieleho cukru môže byť napríklad sýtymi a zdravými raňajkami alebo rannou desiatou.

Takýto koláč má síce zopár kalórii navyše, no ako sviatočná cheat day dobrota sa hodí skvele aj do fitness jedálnička. Pre milovníkov fit koláčov sa výborne hodí aj kokosovo-škoricový fit koláč. Dobrú chuť!

Ingrediencie

Na korpus potrebujeme:

  • 200 g pohánkové vločky
  • 100 g pomleté opražené lieskovce
  • 3 PL kokosový olej
  • 2 PL kokosový cukor
  • 150 ml voda

Na plnku potrebujeme:

  • 500 g jemný tvaroh (príp. bezlaktózový)
  • 1 mala tekvica hokkaido
  • 4 ks vajcia
  • 2 PL arašidové maslo
  • 1 PL citrónová kôra
  • 1 ks vanilkový struk
  • kokosový cukor
  • 400 g maliny

Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.

Postup

Ingrediencie potrebné na korpus zmiešame a natlačíme na spodok formy. Hokkaido očistíme, uvaríme, scedíme a rozmixujeme na pyré. 200 g malín pridáme na korpus. Všetky ostatné ingrediencie okrem malín zmiešame a nalejeme do formy. Plnku ozdobíme zvyšnými malinami a koláč pečieme v rúre na 180 °C cca 50 minút.