Recept na najlepší kurací vývar, ktorý vás okamžite postaví na nohy! Týmto spôsobom ste ho určite ešte nikdy nerobili…

kuraci-vyvar

Kurací vývar je nielen chutná tradičná polievka, ktorú varievali ešte naše prababičky ale zároveň je aj výbornou medicínou. Kurací vývar nemusíme jesť len v nedeľu, ale môžete si ho urobiť kedykoľvek keď máte problém s predchladnutím alebo vám je zle po piatkovej párty.

Je tiež výborným základom na prípravu iných jedál, ako rizoto alebo rôzne iné polievky – uvarte s ním napríklad krémovú kuraciu polievku alebo krémovú hubovú polievku.

Okrem iného, je kurací vývar vhodný pri liečbe vírusových ochorení alebo aj zažívacích ťažkostí. V dnešnom článku máme pre vás recept na blahodárny kurací vývar, ktorý vás okamžite postaví na nohy.

Ingrediencie

  • 1 kurča
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 zeler
  • 3,5 – 4l vody
  • 2 mrkvy
  • 4-5ks nového korenia
  • 1 petržlen
  • 1 polievková lyžica jablčného octu

Postup

  1. Do hrnca vložte kurča spolu s olúpanou cibuľou. Zalejte vodou a jablčným octom. Priveďte k varu, odstráňte nahromadenú penu a znížte plameň na minimum.
  2. Pridajte do vody aj zvyšné ingrediencie a varte 2-3 hodiny. Čím dlhšie to bude bublať, tým lepšie.
  3. Vyberte zeleninu a kuracie mäso a preceďte vývar. Počkajte kým kurča trochu vychladne, narežte ho na menšie kúsky a opäť vráťte do vývaru.
  4. Na zahustenie vývaru si môžete vybrať rezance, bielu fazuľu alebo vajcami uvarenými natvrdo.

Pripravte si pre seba a svojich blízkych ozdravný kurací vývar! Ako druhý chod pri nedeľnom obede môžete skúsiť recept na kuracie rezne s omáčkou.