Objavte čaro ústnej sprchy

Správna starostlivosť o zuby a ďasná nie je len otázkou estetiky, ale aj základom pre zachovanie zdravia ústnej dutiny a prevenciu mnohých závažných ochorení. Usadené zvyšky jedla či povlak na zuboch môžu byť ideálnym miestom pre množiace sa baktérie či mikróby a práve dôsledným dodržiavaním zásad správne zvolenej ústnej hygieny sa minimalizuje riziko vzniku zubného kazu, zápalu ďasien a ďalších veľmi nepríjemných problémov. Veľmi užitočným nástrojom pre skvalitnenie ústnej hygieny je, popri zubnej kefke, zubnej niti a ústnej vode, napríklad ústna sprcha.

Ako funguje ústna sprcha?

Ústna sprcha, tiež známa ako ústny irigátor, je skvelým pomocníkom, ktorý vám pomôže s efektívnym čistením medzizubných priestorov aj v miestach, kde tradičné čistenie zubov za pomoci zubnej kefky a zubnej nite môže byť nedostatočné. Jednoducho a účinne bojuje proti nepríjemnému zápachu z úst tým, že odstraňuje zvyšky potravy a baktérie, ktoré môžu byť jeho príčinou a slúži tiež ako prevencia rôznych ochorení ďasien a tvorbe kazov.

Obzvlášť užitočná môže byť najmä pre ľudí nosiacich zubné strojčeky či zubné implantáty, pretože za pomoci pulzujúceho prúdu vodyodstraňuje nečistoty aj z veľmi ťažko dostupných oblastí. 

Ústna sprcha teda slúži, za pomoci vody alebo iného roztoku, na vyplachovanie zubného povlaku, potravín a nečistôt z medzizubných priestorov a okolia ďasien. Dnešný trh s dentálnymi pomôckami poskytuje viacero alternatív ústnych spŕch – medzi ne patria cestovné ústne sprchy, stolové ústne sprchy, ústne sprchy na vodovodný kohútik a ústne centrá. Disponujú regulovateľným nastavením tlaku, čo umožňuje používateľom ovládať intenzitu prúdu vody na základe svojich preferencií alebo úrovne citlivosti zubov či ďasien.

Aké výhody so sebou prináša používanie ústnej sprchy?

  • dôkladne vyčistí aj ťažko dostupné miesta
  • nepoškodzuje zubnú sklovinu
  • odstraňuje zubný povlak a zvyšky jedla
  • znižuje riziko vzniku zápalov ďasien a iných dentálnych problémov
  • účinne bojuje proti zápachu z úst

Netreba však zabúdať na to, že ústna sprcha nie je náhradou za tradičnú zubnú kefku a zubnú niť, je veľmi šikovným doplnkom, ktorý svojmu majiteľovi pomôže zvýšiť efektivitu každodennej dentálnej starostlivosti.