Prekvapte svojich hostí! Luxusné a praktické sedacie súpravy pre každý interiér

Premýšľate nad kúpou novej sedačky?

Či už žijete v malom byte, alebo máte priestranný dom, správna pohovka môže úplne premeniť vaše bývanie. V dnešnej dobe je na trhu nespočetné množstvo variantov, ako si vybrať tú pravú? Tu je niekoľko tipov, ako si vybrať pohovku, ktorá bude vyhovovať práve vám a vášmu životnému štýlu.

Rohové sedačky

Ideálne pre tých, ktorí chcú maximálne využiť priestor svojej obývačky. Umiestniť ich však nemusíte iba do rohu, budú vyzerať štýlovo aj uprostred obývacej izby a stanú sa tak stredobodom dizajnu vo vašej obývačke. Perfektné riešenie ako pre veľké rodiny, tak pre každého, kto rád hostí priateľov. Nezabudnite však premýšľať nad jej umiestnením dopredu, pretože je potrebné si premyslieť, či budete potrebovať ľavý alebo pravý roh.

Malé pohovky

Malá pohovka je skvelá voľba pre menšie byty alebo štúdiové apartmány. Nezaberá veľa miesta, ale stále poskytuje pohodlie a štýl. Aj medzi malými pohovkami nájdeme napríklad rozkladací alebo pohovky s úložným priestorom, čo v malých priestoroch oceníte ešte viac.

Rozkladacie pohovky s úložným priestorom

Tieto multifunkčné kúsky nábytku ponúkajú nielen miesto na sedenie, ale aj praktické úložné priestory pod sedákom, ideálne na ukladanie kníh, diek alebo sezónneho oblečenia. Perfektný pre tých, ktorí často prijímajú hostí na prespanie. Počas dňa elegantná sedačka, v noci pohodlné lôžko. To je rozkladacia pohovka úložným priestorom na každodenné spanie.

Lacné pohovky

Nemusíte utrácať majland, aby vaša obývacia izba vyzerala štýlovo. Existuje mnoho cenovo dostupných možností, ktoré nesklamú ani v kvalite, ani vo vzhľade. Lacnú pohovku na každodenné spanie s kvalitnými vlastnosťami tak môžete kúpiť prekvapivo ľahko.

Pre milovníkov farieb

Pokiaľ máte radi farby, tak je dnešná ponuka trhu presne pre vás. Predtým viedli skôr farby unylé a monotónne, dnes však rad výrobcov ponúka veľkú škálu látkových vzorkovníkov, kde nájdete hneď niekoľko tónov od jednej farby. Nebojte sa predajcu opýtať, či sedaciu súpravu ponúka aj v iných farbách, než je na fotografii. Vzorkovníky bývajú bohatšie ako portfólio nafoteného produktu.

Jednoduchá údržba

Dnes mnoho výrobcov ponúka k sedačkám aj ružné vzorkovníky látok z ktorých si môžete vybrať. Medzi týmito látkami sa často nachádzajú VODEODOLNÉ, ĽAHKO ČISTIACE, vhodné k domácim miláčikom (PETPROOF) alebo NANO látky. Pod názvom NANO látky sa ukrývajú funkcie všetkých predtým menovaných látok v jednom, avšak tiež sa od toho odvíja cena. Odporúčame si teda premyslieť, čo z týchto funkcií preferujete a najviac upotrebíte a zvoliť, tak látku s danou funkciou, ktorá bude vo výsledku aj o niečo lacnejšia.

Každá z týchto možností má svoje špecifické prednosti a je dôležité vybrať takú, ktorá najlepšie zodpovedá vašim potrebám a priestorovým možnostiam. Nezabudnite tiež zvážiť materiál, farbu a štýl, aby vaša nová pohovka ladila s ostatným interiérom.

Už máte svojho favorita?

Pokiaľ vás tento článok oslovil, tak ho nezabudnite zdieľať s priateľmi, ktorí tiež možno práve riešia problém s výberom novej pohovky.