Full 3D stromček nerozoznáte od živého

Nikdy nie je priskoro premýšľať o nasledujúcich Vianociach. Rok čo rok prídu skôr, no je to iba náš pocit. Nezostaňte zaskočení, keď zazvonia rolničky. Na Vianoce sa dá pripravovať po celý rok. Základ je mať krásny vianočný stromček. Zaobstarajte si ho vopred, kým je výber široký a ceny sú priaznivé.

Živý je živý, ale…

Medzi vianočnými tradíciami mnohých rodín nájdeme aj zvyk zdobiť jedine živý vianočný stromček. Má svojich priaznivcov, ktorí si ho kúpia rok čo rok aj napriek rastúcim cenám. Živé vianočné stromčeky majú svoje výhody aj nevýhody.

Výhody živého stromčeka:

  • prírodný vzhľad
  • príjemná vôňa ihličia
  • možnosť zvoliť si z rôznych druhov, veľkostí a tvarov

Nevýhody živého stromčeka:

  • potreba aklimatizácie stromčeka
  • pomerne rýchlo zvädne alebo opadá
  • starosti s vysávaním ihličia, utieraním lepkavej živice
  • možný vznik alergií
  • nutné stromček zalievať
  • kým sa vloží do stojana, kmeň treba vyfrézovať na požadovanú hrúbku
  • kupuje sa rok čo rok

Napočítali ste viac nedostatkov ako výhod? Dajte šancu umelým vianočným stromčekom. Či sa rozhodnete pre tradičné umelé stromčeky, alebo 3D vianočné stromčeky, do kúpy zainvestujete len raz a potom sa celé roky tešíte z moderného vianočného stromčeka, ktorý neopadá, netreba ho polievať a má súmerný tvar. Pri každom type umelého stromčeka máte možnosť vyberať si podľa preferovanej výšky či druhu stromčeka.

Tradičné umelé stromčeky s moderným vzhľadom

Umelý vianočný stromček, ako si ho pamätáte z minulosti, dnes už nájdete len na povalách starých rodičov. Tradičné umelé stromčeky s plochým PVC ihličím dnes oplývajú hustotou a súmerným tvarom a z diaľky sa možno aj nachytáte, že ide o živý vianočný stromček. Ak nemáte problém s plochým ihličím a o niečo menšou životnosťou stromčeka, je to cesta, ako rok čo rok ušetriť na kúpe živého vianočného stromčeka. Umelý stačí len vytiahnuť z pivnice a ozdobiť. Dnešné umelé stromčeky sa jednoducho skladajú a nepôsobia gýčovo. Životnosť? Desať a viac rokov.

Trojrozmerné ihličie. Je všade!

Alternatívou k tradičným alebo 3D vianočným stromčekomfull 3D vianočné stromčeky, ktoré v súčasnosti predstavujú najdokonalejšiu verziu umelého vianočného stromčeka. Za svoju podobu vďačia pokročilým materiálom a výrobným technikám, ktoré dodali ihličiu zaoblený charakter. Odolný polyetylén, z ktorého je ihličie zhotovené, sa tvaruje do trojrozmerného dizajnu podľa toho, aký typ stromčeka sa vyrába. Jedlička, borovica, smrek, všetky majú verný tvar a sfarbenie ihličia. 

Ihličie z polyetylénu má tendenciu vydržať desaťročia. Full 3D vianočné stromčeky na rozdiel od 3D stromčekov nekombinujú ploché ihličie s 3D ihličím, ale sú pokryté trojrozmerným ihličím všade, nielen na najviditeľnejších častiach vetvičiek, ale aj vnútri stromčeka.  A práve preto si myslíme, že ich od živého stromčeka nerozoznáte. Presvedčte sa o tom v našej predajni mojvianocnystromcek.sk a vyberte si podľa gusta.