Aké farby topánok sú momentálne trendy?

Farby topánok zvyčajne zohrávajú kľúčovú úlohu pri tvorbe outfitu, hlavne pokiaľ chcete vyzerať k svetu. A keďže móda sa neustále mení, mali by sme držať krok aj s farebnými trendami.  Ak hľadáte inšpiráciu pre rok 2024, tu sú niektoré trendy farby topánok, ktoré budú určite pútať pozornosť tým správnym spôsobom.

Energická červená

Červená farba symbolizuje vášeň a energiu, a preto je jednou z najpopulárnejších farieb v móde. Červená sa v topánkovej forme na mólach objavovala často. Koncept bol založený nie len na samotnej farbe, ale ako ju kombinovať. Najčastejšie ste ju mohli vidieť v kombinácii s nebesky modrou, čo je celkom nečakaná kombinácia, no vyzerá skvelo. Vans Old Skool v červenej farbe sú skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú s farbami trochu zaexperimentovať.

Prírodná hnedá a zelená

Hnedá je farba pôsobí veľmi sofistikovane, no zároveň jednoducho. Zelená má zase nádych živého pokoja. Celkovo boli tieto farby použité naprieč všetkými kúskami oblečenia na mólach, od kabátov po nohavice, a teda aj topánky zažili svoj hnedo-zelený moment. Hnedá vyzerá skvele v kombinácii s inými zemitými odtieňmi, no môžete ju skúsiť zladiť aj s cyklámenovou alebo smaragdovo zelenou. Skvelým príkladom trendy hnedých topánok sú tenisky New Balance 530. No a zelená sa prekvapivo kombinovala naprieč celým farebným spektrom, trúfli by ste si aj vy na zelenú v kombinácii s krvavo červenými kvetinovými šatami?

Lesk striebornej a zlatej

Striebornú a zlatú sme tento rok okrem šperkov videli práve na topánkach. Obe farby pôsobia veľmi luxusne, o to viac ak ide o lodičky ale čižmy na opätku. No zaujať vedia aj v mokasínovej podobe. Je to odvážnejšia voľba, no určite zaujmete nejednu „straku”. Obe farby vyzerajú krásne aj v ležérnejších outfitoch, s jednoduchými  džínsami a tričkom, práve v takýchto kombináciách vedia skvelo vyniknúť. 

Nebeská modrá

Modrá je jednou z tých farieb, ktorá vyzerá tón od tónu inak. Preto je dôležité si upresniť, o akej modrej sa vlastne rozprávame. Tohtoročný modrý trend sa bude odrážať do svetlo modrej, dalo by sa povedať až nebeskej. Pôsobí totiž veľmi pokojne a v outfitoch s výraznými vzormi a farbami pôsobí ako taká farebná kotva, ktorá celý look krásne zjemní. Presne v takýchto divokých kombináciách ste ju mohli obdivovať na módnych prehliadkach pre tento rok.

Biela, čierna a sivá: Klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy

Tieto tri farby a ich odtiene sú nestarnúca klasika, ktorá bude v móde vždy. Preto sa oplatí investovať do kvalitných topánok, ktoré vám vydržia niekoľko pretancovaných nocí a aspoň polovicu precestovaného sveta. Biela, čierna a sivá sú farby-nefarby, ktoré viete zladiť so všetkým a v každej podobe. Čižmy, tenisky, sandále, lodičky- voľba je len na vás. Univerzálnou obuvou na denné nosenie v znamení tejto farebnej klasiky sú napríklad biele alebo čierne tenisky, ktoré vás v outfite nikdy nesklamú. Veľkej obľube sa tešia tenisky na platforme.

S týmito trendy farbami topánok pre 2024 určite nespravíte krok vedľa. Akúkoľvek z týchto farieb si zvolíte, verte, že budete hviezdiť. Vyskúšajte aj niečo nové vo farebnej sfére, pretože odvážnym šťastie praje. Experimentujte s farbami a objavte všetky kombinácie s vaším šatníkom, aké len existujú!