3 druhy pánskych topánok, ktoré sa perfektne hodia k džínsom

Džínsy predstavujú základný kúsok oblečenia, ktorý môžeme nájsť snáď v každom šatníku. Sú veľmi pohodlné, všestranné a zároveň aj nadčasové, takže toho, že vyjdú z módy sa obávať naozaj nemusíte. Môžete ich ľahko použiť v neformálnom outfite na akúkoľvek príležitosť a dokonca sa dajú šikovne zakomponovať aj do formálnejšie ladeného outfitu. Ale čo topánky? Ako si vybrať také, ktoré sa budú perfektne hodiť k vašim džínsom? Poďme sa na to spoločne pozrieť v tomto článku.

Nesmrteľný mestský look – džínsy a tenisky

Začnime klasickými a veľmi populárnymi teniskami. Pri nich vo všeobecnosti platí jedno zlaté pravidlo, a to, že ich kombináciou s džínsami nikdy nič nepokazíte. Čaro tenisiek totiž spočíva v ich všestrannosti – tieto pánske topánky sú pohodlnou a praktickou voľbou na každodenné nosenie a dajú sa ľahko kombinovať v denných aj večerných outfitoch, ktoré sú vhodné na neformálne, ale aj formálnejšie príležitosti. 

Potrebujete vyskladať typický mestský ležérny outfit? Skombinujte svoje obľúbené džínsy s párom kvalitných bielych tenisiek. Chcete svoj outfit niečim oživiť? Vymeňte bielu farbu za niečo žiarivejšie alebo si do tenisiek obujte dizajnové ponožky, ktoré necháte vyniknúť. 

Pre sofistikovanejší vzhľad si vyberte kožené alebo semišové tenisky v neutrálnych tónoch ako čierna, hnedá, sivá alebo tmavomodrá a skombinujte ich s tmavými džínsami, kvalitným koženým opaskom a ľanovou košeľou s dlhým rukávom.

Špeciálna príležitosť? Skúste siahnuť po štýlových čižmách

Hľadáte obuv, ktorá sa dá jednoducho kombinovať s džínsami aj počas prechodnejšieho a chladnejšieho počasia? Odporúčame vám siahnuť, napríklad, po členkových čižmách. Jedným z najpopulárnejších druhov členkových čižiem sú takzvané Chelsea boots. Vďaka ich elegantnému tvaru a minimalistickému dizajnu sa hodia aj na formálnejšiu príležitosť, na ktorej budete vyzerať veľmi nadčasovo a trendy. Skombinovať ich môžete, napríklad, s úzko strihanými džínsami, jednoduchou košeľou, čiernou koženou bundou a koženým opaskom. 

Ikonické mokasíny v kombinácii s džínsami

Mokasíny sú obľúbenou voľbou pre mužov, ktorí chcú dodať svojmu outfitu nádych elegancie. Sú pohodlné, jednoducho sa obúvajú a sú skvelou voľbou na bežné aj formálne príležitosti. Ak si obliekate džínsy v tmavej farbe, siahnite po mokasínach v svetlej farbe a vytvorte tým zaujímavý kontrast. Naopak svetlé džínsy krásne ladia s mokasínami v neutrálnych tónoch farieb. 

Dnešný trh s módou ponúka skutočne obrovské množstvo farieb, štýlov, dizajnov aj materiálových vyhotovení. Kožené, semišové, s vyššou platformou, nízke, klasické či obohatené o nápadité aplikácie – výber je len na vás. Rozhodnite sa pre také, v ktorých sa nielen cítite pohodlne a štýlovo, ale aj najlepšie vystihujú charakter udalosti, na ktorú sa aktuálne chystáte.

Tenisky, čižmy alebo mokasíny – každý jeden z týchto druhov topánok môžete veľmi jednoducho zakomponovať do outfitu s vašimi obľúbenými džínsami. Pri finálnom rozhodovaní nezabudnite zvážiť dôležité faktory, ako je typ príležitosti, na ktorú sa chystáte a tiež pohodlie, pretože je možné, že v nich strávite dlhší čas. Pamätajte si, že správny výber topánok môže do veľkej miery ovplyvniť celkový dojem z vášho outfitu, takže vyberajte rozumne a s citom.