Sú hodinky najlepším šperkom, ktorý môže muž nosiť?

Prvé náramkové hodinky boli vytvorené v roku 1790 a z dnešného pohľadu sa môže zdať zvláštne, že v tom čase nezískali veľké uznanie. Vtedy sa akákoľvek ozdoba na zápästí považovala za ženskú, a preto muži namiesto náramkových hodiniek radšej nosili vreckové hodinky. Tento prístup sa zmenil počas prvej svetovej vojny, keď sa ukázalo, že náramkové hodinky nie sú len šperkom, ale aj funkčným zariadením, oveľa lepším a praktickejším ako vreckové hodinky.

Aké sú momentálne najobľúbenejšie pánske hodinky?

Je ťažké odpovedať na túto otázku inak ako „Záleží na tom“. Pánske hodinky sú rôzne a prispôsobené potrebám konkrétnej príležitosti. Obľúbenosť jednotlivých modelov závisí predovšetkým od cieľovej skupiny používateľov. Koniec koncov, horský nadšenec bude mať iné potreby ako generálny riaditeľ veľkej spoločnosti. Navyše generálni riaditelia spoločnosti môžu, samozrejme, milovať horolezectvo a potom sa ich potreby budú líšiť v závislosti od okolností. Preto je vhodné rozdeliť túto tému do niekoľkých kategórií, ktoré poskytnú lepší obraz o situácii.

Elegantné hodinky – klasika bude vždy klasikou

Elegantné náramkové hodinky sú ekvivalentom šperkov. Ponúkajú viac než len presné meranie času – nosia sa predovšetkým na estetické účely. Elegantné hodinky zvyčajne nie sú vybavené mnohými funkciami. Napriek tomu kvalitné elegantné hodinky ponúkajú viac než len dobrý vzhľad a presné meranie času. Vo väčšine prípadov majú vysokú odolnosť voči vode, takže ich môžete nosiť pri plávaní alebo iných športoch. Z hľadiska obľúbenosti kraľujú hodinky Certina. Táto švajčiarska značka ponúka elegantné hodinky, ktoré sú vysoko odolné voči vode a nárazom. Spája sa v nich elegantný a štýlový dizajn s veľkou odolnosťou.

Športové hodinky na špeciálne úlohy

Samozrejme, existujú fitness hodinky, ktoré vyzerajú elegantne. Keď však hovoríme o športových hodinkách, zvyčajne máme na mysli funkčné zariadenia s vynikajúcou odolnosťou voči vode a nárazom, ako sú hodinky Casio. Japonská značka Casio ponúka pokročilé taktické hodinky, napríklad Casio GG-B100-8AER. Tento model nie je len dobrým časomeračom – zobrazuje nadmorskú výšku, atmosférický tlak, teplotu a mnohé ďalšie parametre. Navyše má vystužené puzdro a vodotesnosť 20 BAR. Vďaka širokej ponuke produktov Casio, pokročilých aj jednoduchých, si môžete nájsť model, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám. 

Pánske inteligentné hodinky pre aktívnych

Pred dvadsiatimi rokmi by väčšinu mužov ani nenapadlo vymeniť svoje štandardné hodinky, či už analógové alebo digitálne, za inteligentné hodinky. Teraz sú inteligentné hodinky najobľúbenejšou nositeľnou elektronikou. Sú vybavené viacerými funkciami vrátane bezdrôtového pripojenia a sledovania aktivity. Môže sa zdať zvláštne, že história inteligentných hodiniek siaha až do 90. rokov minulého storočia. A v roku 2000 hybrid hodiniek a telefónu umožňoval ľuďom telefonovať. V tom istom roku spoločnosť Casio vytvorila dva modely, z ktorých jeden bol vybavený fotoaparátom a druhý MP3 prehrávačom.

Tradičné pánske hodinky sú dnes kvôli funkčnosti nahrádzané pánskymi smart hodinkami. Hoci sú klasické hodinky elegantnejšie a štýlovejšie ako inteligentné hodinky, ich výkon sa s inteligentnými hodinkami nedá porovnať. Multitaskingové vlastnosti inteligentných hodiniek sú užitočné najmä pre tých, ktorí vedú aktívny životný štýl a starajú sa o svoje zdravie. Umožňujú nielen sledovať váš výkon, ale aj monitorovať spánok, pulz a prejdenú vzdialenosť. Aj čítanie notifikácií alebo vykonávanie bezkontaktných platieb pomocou inteligentných hodiniek vám môže pomôcť udržať krok s rýchlym životným tempom. Keďže inteligentné hodinky sú veľmi odolné zariadenia s vysokou odolnosťou voči vode, môžete ich nosiť pri športovaní, napr. pri plávaní, behu alebo cvičení v posilňovni.

Módne a letecké hodinky – klasický doplnok vášho vzhľadu

Hoci sú módne a letecké hodinky dve rôzne kategórie hodiniek, rozhodli sme sa ich spojiť, pretože obe ponúkajú špecifický dizajn. Módne hodinky sú odpoveďou na najnovšie módne trendy a ich hlavným účelom je zvýrazniť určitý štýl. Medzi popredné značky módnych hodiniek patria Tommy Hilfiger a Versace. Letecké hodinky sú zase inšpirované klasickými hodinkami vyrábanými na prelome 19. a 20. storočia. Vyznačujú sa elegantným, často minimalistickým dizajnom. Jedným z najobľúbenejších výrobcov hodiniek ponúkajúcich letecké hodinky je Aviator.

Pánske náramky – doplnok k modernému outfitu

Pánske šperky sa už nepovažujú za nevhodné. To platí aj pre ozdoby nosené na zápästí. V súčasnosti je úplne normálne, že muž nosí praktické hodinky, funkčné smart hodinky alebo štýlový náramok. Ak teda momentálne nenosíte hodinky alebo smart hodinky, môžete si namiesto nich vybrať pánsky náramok. Pánske náramky, rovnako ako hodinky, môžu zvýrazniť vašu osobnosť, štýl a záľuby. 

Od odporu k náramkovým hodinkám až po obyčajné šperky

Téma pánskych doplnkov prešla za posledných niekoľko storočí veľkým vývojom. Na začiatku sa muži zdráhali nosiť hodinky, ale teraz nevidia na nosení hodiniek a náramkov na zápästí nič zlé. Široká škála dizajnov, modelov a aplikácií umožňuje mužom vytvoriť si vlastný jedinečný štýl. Elegantný, vojenský, športový alebo snáď inšpirovaný prírodou? Všetko máte na dosah!