Vianočné kakaovo-kokosové raw hviezdičky
Nepečené kakaovo-kokosové hviezdičky s mandľami a konopným proteínom sú ďalším receptom zdravej kuchyne. Sú bezlepkové, bezlaktózové, plné kvalitných rastlinných bielkovín z konope, rastlinných tukov z mandlí, chia, kakaa a kokosu. Keďže držia pokope najmä kvôli datliam, sú aj sacharidovou bombou.
Hviezdičky sa tepelne neupravujú a teda v použitých surovinách sa zachová 100% obsah vitamínov, minerálov a iných aktívnych látok, ktoré by sa varením alebo pečením mohli stratiť. Takto vyzerá skutočne zdravý vianočný dezert.
Ingrediencie:
- 200 g mleté mandle
- 100 g strúhaný kokos
- 150 g datle (hmotnosť je bez kôstky)
- 3 PL chia seeds
- 4 PL konopný proteín
- 2 PL ryžový sirup
- 4 PL kokosový olej
- 3 PL raw kakao
- 3 PL kokosové mlieko
Postup:
Najprv sa odstránia kôstky z datlí a namočia sa na 10 minút do horúcej vody pre ľahšie mixovanie. Vo veľkej mise sa pripravia mleté mandle a kokos. Následne sa v mixéri spracujú všetky zvyšné ingrediencie do hladkej masy, ktorú sa primieša k mandliam a kokosu.
Na papieri na pečenie sa dlaňami vypracováva cesto. Keď je hotové, rozdelí sa na viacero porcii. Predsa len nejde o klasické múčne cesto a jednoduchšie sa spracováva rukami ako valčekom. Následne sa vykrajujú ľubovoľné tvary a pred podávaním sa nechajú stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
Tip: Pre tých, ktorí majú radi nepečené dezerty je tu aj táto chutná čokoládová raw torta.