Večera, ktorá zahreje: 20 tipov na teplú večeru

 Väčšinou sami rýchlo spoznáme, či sme typ, ktorému vyhovuje teplá alebo naopak studená večera. Ak dávame prednosť teplému jedlu, o výživu sa postará najmä varená zelenina alebo strukoviny na rôzne chutné spôsoby.

  1. Hustá šošovicová polievka s mrkvou
  2. Rozmixovaný špenát s varenými zemiakmi
  3. Zemiaky pečené s tekvicovými semiačkami
  4. Tekvicový prívarok
  5. Hustá polievka hokkaido
  6. Brokolicová polievka
  7. Karfiol varený s rozmiešanými vajíčkami (karfiolové mozočky) a zemiaková kaša
  8. Zeleninové rizoto z ryže natural
  9. Tofu plátky chvíľu opečené v troche sójovej omáčky a dusená zelenina
  10. Celozrnná tarhoňa pomiešaná s dusenou zeleninou
  11. Paradajková polievka s bazalkou – z čerstvých paradajok
  12. Špagety Aglio e Olio – olivový olej, opražený cesnak, pikantné korenie, soľ
  13. Zeleninové fašírky z celozrnnej múky pečené v trúbe
  14. Celozrnné cesnakové hrianky
  15. Hlivový perkelt, špaldové halušky
  16. Syrové lečo (parajka, paprika, vajíčka z podstielkového alebo ekologického chovu, syr)
  17. Krémová mrkvová polievka so smotanou
  18. Špenátová omeleta s dusenou alebo grilovanou zeleninou
  19. Špenátové ravioli s paradajkovou omáčkou
  20. Cuketové placky