Takúto sviežu omeletu som ešte nikdy predtým nejedla! A to len vďaka tomu, že som objavila tento malý trik.

Viete si predstaviť čo môže byť lepšie ako lahodná ranná omeleta? Omeleta patrí medzi obľúbené raňajky takmer v každej krajine, a existuje mnoho rôznych variácii na ich prípravu, pričom zakaždým dostanete chuťou akoby nový pokrm.

Ak chcete, aby bola vaša omeleta dokonalá, zhromaždili sme pre vás niekoľko dôležitých tipov.

  1. Pre lahodnejšiu omeletu si zmiešajte vajíčka s mliekom, nie však mixérom, ale vidličkou alebo metličkou. Taktiež môžete najskôr rozmiešať bielka a pridať k ním žĺtka s mliekom.
  2. Najlepšie vajíčka na omeletu sú tie domáce. Ak dodržujete diétu, použite na omeletu len bielka.
  3. Omeleta nemusí byť nadýchaná z dôvodu vyššieho množstva mlieka. Upozorňujeme, že na 1 vajce potrebujete 20 ml mlieka.
  4. Panvicu, na ktorej omeletu pripravujete prikryte pokrievkou z vnútornej strany namazanou maslom.
  5. Začnite s prípravou omelety na najvyššom plameni a pravidelne ho znižujte na minimum.
  6. 4 vajcia + 1,5 ČL krupice alebo múky urobia z vašej omelety exemplár sviežosti.
  7. Ak do omelety pripravovanej zo 4 vajec pridáte 2 ČL smotany, získate jemnú smotanovú príchuť.
  8. Aby bola mäkká a voňavá, pridajte k nej rastlinný olej a trochu masla.
  9. Čerstvé bylinky nie je nutné pridávať do vajec a lepšie urobíte, ak nimi posypete už hotovú omeletu.
  10. Nebojte sa experimentovať s prísadami. Môžete vytvoriť skutočne jedinečný recept na omeletu, ktorý vám bude každý závidieť.

Prajeme vám pri príprave veľa šťastia a dobrú chuť!

zdroj:sovkusom.ru