Sezóna jabĺk je tu! Vyskúšajte tento recept na úžasný jablkový koláč, ktorý si okamžite zamilujete…

jablkovy-kolac

Ak máte chuť na nadýchaný koláčik plný vláčnych a šťavnatých jabĺk, tento recept je pre vás ako stvorený. Hoci si bude vyžadovať dlhší čas, výsledok vás presvedčí o tom, že to stálo za to a každý, kto ho ochutná, bude chcieť poznať jeho tajomstvo prípravy.

Ingrediencie

  • 200 g jablk
  • 320 g múky
  • 5 vajec
  • 150 g masla
  • 440 g cukru
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 1/4 ČL muškátového oriešku
  • 1 PL citrónovej kôry

Postup

  1. Očistite jablká od šupky a jadierok a nakrájajte ich na stredne veľké kúsky alebo tenšie plátky.
  2. Zľahka ich posypte múkou (nie celou), pridajte škoricu a muškátový orech. Dobre premiešajte.
  3. V hlbokej miske si zmiešajte cukor a vajíčka . vyšľahajte pomocou mixéra.
  4. Keď zmes dostane jasnejšiu farbu, pridajte citrónovú kôru, rozpustené maslo a múku. Opäť všetko vymixujte.
  5. Formu na pečenie vymastite rastlinným alebo kokosovým olejom a vylejte do nej trochu cesta.
  6. Poukladajte na cesto vrstvu jabĺk a zalejte ich druhou dávkou cesta. Takto pokračujte až kým nevyplníte celú formu. Horná vrstva by mala pozostávať z poslednej vrstvy cesta.
  7. Pečte pri 180 stupňoch 1 hodinu