Ríbezľová ovsená kaša

Ríbezle sú jedným z mnohých spôsobov, ako si vylepšiť a dochutiť ovsenú kašu. Ovos sama o sebe nemá žiadnu výraznú chuť. Preto je vhodné siahnuť po ďalších ingredienciách, najlepšie po ovocí. 

Skvelú chuť ovsenej kaši dodávajú napríklad ríbezle, na ktoré je dnešný recept zameraný.

Ingrediencie

  • 200 ml bezlaktózového mlieka
  • 40 g ovsených vločiek
  • 1 vaječný bielok
  • 1 čl kokosu
  • 1 čl kakaa
  • 4 pl ríbezľa

Postup: 

V miske sa zmiešajú ovsené vločky, vaječný bielok, kokos a kakao. Medzitým sa dá ohriať mlieko. Ak už začína vrieť, tak sa do hrnca pridá ovsená zmes. Ovsená kaša je dokončená, keď má konzistenciu pudingu. Pred dokončením sa do kaše ešte môže pridať ovocie a na záver sa poriadne premieša. Dobrú chuť!