Recept: raw pepermintové čokoládové štvorčeky

- 1 šálka surových mandlí
- 1 šálka ďatlí
- 1 polievková lyžica raw kakaového prášku
- 1 šálka kešu orechov
- 1/2 šálky pohánkovej krupice
- 1/4 šálky čerstej mäty
- 1/4 šálky kokosového oleja
- 1/4 šálky javorového sirupu
- 1/4 – 3/4 polievkových lyžíc pepermintového oleja (záleží, akú chcete intenzívnu chuť)
- 1/2 šálky mrazeného špenátu (stačí necelú polovicu)
- 1/4 šálky mandlového mlieka
- 1/2 šálky raw kakaového prášku
- 1/2 šálky kokosového oleja
- 1/4 šálky javorového sirupu
- na ozdobu kakaové zrná
Pripravte si pekáč (asi 20×20 cm) alebo nádobu s plastovým vrchnákom, z ktorej sa vám bude dať vyklopiť celý korpus, prípadne ho v nej nakrájať.
V kuchynskom robote spracujte mandle, ďatle a kakaový prášok. Vzniknutú drobivú zmes rovnomerne povtláčajte do pripravenej nádoby.
V robote alebo vysokorýchlostným mixérom zmiešajte všetky suroviny na náplň a dojemna vymiešajte. Nalejte zmes na vrch korpusu a zachlaďte ho.
Suroviny (okrem kakaových zŕn) na čokoládovú náplň vymiešajte. Naneste polovicu hmoty na korpus, posypte ju kakaovými zrnami, naneste zvyšnú polovicu a opät posypte kakaovými zrnami. Takto sa vytvorí chrumkavá kakaová vrstva.
Opäť celé dajte zachladiť. Nakrájajte na kocky. Dobrú chuť!