Raw uhorková polievka s cuketou

Na polievkach je, podobne ako na smoothies, fantastické to, že na pripravenie nutrične kvalitného a zároveň chutného pokrmu nie je potrebné nič iné ako mixér. Žiadne varenie, žiadne pečenie a ani iné tepelné úpravy, lebo chvíľa vysokofrekvenčného mixovania jedlo alebo nápoj dostatočne zohreje.

Vyskúšať sa oplatí aj túto sýtu polievku, ktorej základ tvorí uhorka, avokádo, cuketa a kešu oriešky. Druhý chod už možno ani nebude potrebný.

Ingrediencie:

  • 1 ks menšia uhorka
  • 1/2 cuketa
  • 1 ks zrelé avokádo
  • 1 šálka kešu oriešky (namočiť ideálne cez noc, minimálne na 20 minút do vody)
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 1 šálka rastlinné mlieko (najlepšie mandľové alebo konopné)
  • 1/2 strúčika cesnak (opatrne, tepelne neupravený cesnak je veľmi silný, takže s mierou)
  • 2 PL ľanové semienka
  • Himalájska soľ, korenie a paprika
  • 200-300 ml voda (najlepšie odstáta)

Postup:

Všetko sa vymieša vo vysokorýchlostnom mixéri približne 1 – 2 minúty. Zmes sa tak príjemne zahreje. Dozdobiť sa môže ľanovým olejom, tekvicovými semienkami alebo goji. Dobrú chuť!

Tip: Okrem polievok je možné na spôsob raw pripraviť aj niečo sladké, napríklad tieto chutné kakaovo-kokosové raw hviezdičky.