Quinoovo-kakaové košíčky

Sladké jedlá nemusia byť vždy nezdravé. Dôkazom toho sú aj tieto quinoovo-kakaové košíčky, ktoré nie len že chutia skvele, no zároveň aj zasýtia.

Výhodou quinoy je, že obsahuje kompletné bielkoviny, čo znamená, že obsahuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín, takže je skvelou voľbou pre vegetariánov a vegánov. Okrem toho neobsahuje lepok a varí sa veľmi ľahko.

Ingrediencie:

  • 2 šálky pufovanej quinoy
  • 3 PL kokosový olej
  • 2 PL arašidové maslo
  • 3 PL raw kakao
  • 3 PL sušený kokos
  • Kakaové kúsky alebo kvalitná horká čokoláda
  • 1 PL ryžový sirup na dosladenie (podľa chuti)

Postup:

V miske sa najprv pripraví pufovaná quinoa. Následnej sa v malom hrnci zohrejeme kokosový olej, arašidové maslo a kakao. Touto zmesou sa zaleje quinoa a rovnomerne sa rozdelí do formičiek na pečenie. Vrch sa dozdobí kúskami drvených kakaových bôbov alebo kvalitnej čokolády a košíčky sa nechajú v chladničke tuhnúť aspoň hodinu. Dobrú chuť!

Tip: Ďalšou inšpiráciou pre vegetariánov môžu byť aj tieto domáce vegetariánske hamburgery.