Ovsená kaša

ovsená kaša

Ovsená kaša je obilná kaša vyrobená z mletých ovsených vločiek. Je bohatá na bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vitamíny a minerály.

Ovsená kaša je obľúbenou raňajkovou potravinou, pretože je veľmi výživná a ľahko sa prispôsobuje rôznym chutiam a prísadám.

Ingrediencie na dve porcie:

  • 4 dcl mandľového mlieka
  • 14 pl ovsených vločiek
  • 2 pl ľanových semienok
  • 2 odmerky vegánskeho proteínu
  • ľubovoľné sladidlo (javorový sirup, med) – nemusí byť
  • banán
  • čučoriedky
  • horká čokoláda

Postup:

V menšom hrnci sa zohreje mandľové mlieko (počká sa kým začne „bublinkovať“ po okraji, nesmie však začať mlieko vrieť).

Následne, za postupného miešania sa pridajú ovsené vločky.

Keď začne kaša hustnúť, pridajú sa postupne ľanové semienka spoločne s proteínom. Keď je kaša hustá, odstaví sa a nakoniec sa primieša ľubovoľné sladilo. Napríklad 1čl medu.

Kašu je možné ozdobiť banánom, čučoriedkami a horkou čokoládou.

Príprava je naozaj jednoduchá, rýchla a vznikne z nej výborné plnohodnotné jedlo.

Dobrú chuť