Najjemnejší karamelový krémeš! Pudingovo-smotanový krémeš, ktorý dokáže upiecť každá (ne)gazdinka!

Na cesto
– 5 vajec
– 2 PL kryštálového cukru
– 5 PL múky
– 3 PL kakaa
– 3 PL slnečnicového oleja
– 1 balíček prášku do pečiva
Na krém
– 500 ml mlieka
– 2 balíčky vanilkového pudingu
– 5 žĺtkov
– 4 PL cukru
– 200 ml šľahačkovej smotany
– 300 g karamelovej čokolády
Na polevu
– 300 ml šľahačkovej smotany
– 100 g horkej čokolády
Postup prípravy:
Žĺtky oddeľte od bielkov, bielky vyšľahajte do tuhej peny. V miske si zmiešajte cukor, žĺtky, olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Ručným mixérom vymiešajte do hladka a potom pridajte bielky, ktoré doň zamiešajte už len vareškou. Piškótové cesto vylejte na pekáč vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20-25 minút. Po upečení cesto vyberte, oddeľte od papiera na pečenie a nechajte vychladnúť.
Kým sa cesto pečie pripravte si krém. V 400 ml mlieka s cukrom si uvarte hustý puding. Zvyšných 100 ml mlieka varte so žĺtkami a s karamelovou čokoládou nasekanou na menšie kúsky. Na záver pridajte žĺtkovo čokoládovú zmes do pudingu a dôkladne premiešajte, alebo vyšľahajte s ručným mixérom, aby sa zmes dobre spojila. Vyšľahajte šľahačkovú smotanu a pridajte k vychladenému pudingovo-žĺtkovému krému. Poriadne premiešajte.
Na záver si v šľahačke roztopte čokoládu a potom ju mierne vyšľahajte.
Mierne vychladený vanilkový krém naneste na cesto a naň dajte čokoládovú polevu. Zákusok dajte zachladiť aspoň na 2 hodinky. Prajeme dobrú chuť!