Makovo-kokosová bábovka
Bábovka je tradičný a poctivý dezert, ktorý by sa mal aspoň občas objaviť doma na stole. Zatiaľ čo väčšina ľudí pozná najmä klasickú bábovku, existuje množstvo spôsobov, ako ju opraviť a pridať nové chute.
Perfektná makovo-kokosová bábovka ponúka viac exotickú chuť a navyše jej príprava je skutočne rýchla a jednoduchá.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 120 g masla
- 80 g mletého maku
- 20 g kokosu
- 100 g cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1/2 šálky vlažného mlieka
- 1/3 prášku do pečiva
Postup:
Žĺtka sa vymiešajú s cukrom a maslom. Následne sa pridá polohrubá múka, mlieko, prášok do pečiva a mak s kokosom. Z bielkov sa vyšľahá sneh, ktorý sa ručne vmieša do vzniknutého cesta. Pečie sa na 180 °C približne 40 minút. Bábovku treba sledovať. Podáva sa napríklad s višňovým džemom. Kto preferuje iné chute, skúsiť možno nápríklad mrkvovú bábovku. Dobrú chuť!