Kakaová torta bez múky a cukru
Korpus
- 8PL kakaa
- 4 vajcia
- 4PL med
- 2PL jogurt
- štipka sóda bikarbóna
Krém
- 250g jemný tvaroh
- 100g grécky jogurt
- 3PL med
- 200g jahody
Tento recept som objavila na fitrecepty.sk, hneď ma zaujal vzhľadom, ale aj jednoduchosťou. Vždy uprednostním pečenie bez múky, cukru a hlavne nenáročné na prípravu. Všetky ingrediencie na korpus si zmiešame dokopy, následne vylejeme do formy, ktorá je vystlaná papierom alebo vymastená olejom. Pečieme 35min na 180°C v predhriatej rúre na plechu o rozmere cca 16cm. Ja som použila o niečo väčší, tak som pridala o jedno vajce naviac a samozrejme aj z ostatných ingrediencií. 🙂 Po upečení necháme cesto vychladnúť, prekrojíme a naplníme plnkou a jahodami. Vrch tiež potrieme plnkou, ktorú si môžeme vymixovať mixérom alebo nechať ju takú „neupravenú“ ako som urobila ja. 🙂 Odložíme do chladničky a máme hotovo.
Torta mala celkom úspech, jej chuť je je odlišná od klasického cesta, zároveň je sýta a veľmi chutná. Alexovi najviac chutilo samozrejme cesto. 🙂