Fitness torta s makom a černicami

O zdravotných výhodách maku už bolo písané vo viacerých receptoch. Pre všetky jeho benefity je jednou z hlavných ingrediencií aj pri tejto fitness torte. 

Makovo-tvarohová torta s lesným ovocím je nie priveľmi zložitý recept na chutný dezert.

Ingrediencie:

Cesto

  • 200 g mak
  • 4 PL jemný tvarohu
  • 3 ks vajcia
  • 2 PL kokosový olej
  • 150 g drvené mandle
  • Citrónová kôra
  • Xylitol

Plnka

  • 600 g jemný tvaroh
  • 200 ml kyslá smotana
  • 1 hrnček černice
  • Citrónová kôra
  • Xylitol
  • 1 vanilkový struk
  • Z agaru a 1dcl vody sa pripraví želatína

Želatína

  • Z agaru a 2 dcl vody sa pripraví želatína
  • Xylitol
  • 1 hrnček černíc
  • 2 PL citrónovej šťavy

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto sa rozmixujú do hladka a dajú sa piecť na 180 °C, približne 30 minút. Tvaroh, smotana, citrónová kôra, vanilka, xylitol a vychladená želatína sa vymiešajú. Černice sa poukladajú na korpus a zalejú tvarohovou zmesou.

Torta sa dá do chladničky, kým tvaroh nestuhne. Potom sa naleje černicová želatína. Tá sa pripraví rozmixovaním 2 dcl vychladenej želatíny, černíc, xylitolu a citrónovej šťavy. Dobrú chuť!

Tip: Vyskúšať sa oplatí aj táto čokoládovo-kokosová fit torta.