Fit recept: Losos s brusnicovou omáčkou!

losos

Suroviny, ktoré budeme potrebovať:

  • 2 filety z lososa
  • citrónová šťava
  • hrsť sušených brusníc
  • 2 polievkové lyžice zavarených brusníc
  • 1 smotana na varenie
  • olivový olej

Postup na jednoduchú a rýchlu prípravu:

Umyté a osušené filety pokvapkáme citrónom a trochu posolíme. Predhrejeme si rúru na 170 ° C. Medzitým pripravené filety (kožou dole) opečieme na panvici na olivovom oleji a potom vložíme do malého, vymazaného pekáčika. Filety posypeme sušenými brusnicami a dáme do rúry piecť cca 5 – 10 minút.

Po upečení by sa mal losos rozpadať a mal by byť pekne ružový. Než sa nám losos upečie, pripravíme si jednoduchú omáčku.

Do menšieho hrnca vylejeme smotanu a prevaríme. Až smotana zhustne, pridáme 2 polievkové lyžice zavarených brusníc a miešame. Povaríme cca 2 minúty. Omáčka vďaka brusniciam dostane farbu a sladko-trpkú chuť. Upečeného lososa dáme na tanier a prelejeme hotovou omáčkou. Podávame podľa vlastnej fantázie so zemiakmi, zeleninou, či šalátom.

Prajeme dobrú chuť!