Čučoriedkový koláč s vlašskými orechmi
Čučoriedkový koláč s vlašskými orechmi je chutný a jednoduchý dezert, ktorý je plný chutí a vôní jesennej sezóny. Je možné ho vyrobiť v pár jednoduchých krokoch. Je vhodný pre rodinné posedenia prípadne ako koláč pre očakávanú návštevu.
Jeho príprava nie je vôbec zložitá a je možné ho konzumovať takmer ihneď po upečení.
Ingrediencie:
Na cesto:
110g špaldovej hladkej múky
1 vajíčko
50g masla
1 dcl mlieka
1 vanilkový cukor (nemusí byť)
2 čl kypriaceho prášku
Tvarohová náplň:
250 jemného tvarohu
1 smotana 16%
1 vajíčko
sladilo podľa chuti
čučoriedky
vlašské orechy
Postup:
Zmäknuté maslo, cukor a vajíčko sa vymieša metličkovým mixérom do peny. Postupne sa pridáva múka, kypriaci prášok a mlieko. Cesto sa preloží do formy vystlanej papierom na pečenie. Na cesto sa pridajú najemno nasekané vlašské orechy.
Všetky ingrediencie potrebné na tvarohovú zmes sa vymiešajú ručne a pridajú sa na cesto. Navrch tvarohovej plnky sa poukladajú čučoriedky, ktoré sa jemne zatlačia do tvarohu.
Koláč sa pečie na 180°cca 30-35 minút.
Dobrú chuť