Broskyňový koláčik

Broskynovy kolacik

Broskyňový koláčik je výborná pochúťka, ktorú si obľúbia deti aj dospelí. Na prípravu nie je vôbec náročný, preto je možné ho konzumovať za krátku dobu od začatia jeho prípravy. Odporúčame ho vyskúšať pri očakávaní návštevy, prípadne v čase nedeľnej rodinnej pohody.

Broskyňový koláč si pre jeho prípravu vyžaduje broskyne. Najlepšie sú čerstvé, avšak je možné použiť aj z kompótu.

Ingrediencie: 

  • lístkové cesto
  • 250 g smotany
  • 1 pl vanilkovej pasty
  • 1 pl kokosového cukru
  • 2 vajíčka
  • 3 pl kokosu
  • 10 menších broskýň

Postup: 

Lístkovým cestom sa vystelie celé dno aj boky okrúhlej formy na pečenie a popichá sa vidličkou. Vymiešajú sa vajíčka s cukrom, vanilkovou pastou, smotanou a kokosom. Pripravená smotanová zmes sa naleje na cesto. Na vrch sa poukladajú olúpané, nadrobno nakrájané broskyne a pečie sa na 180 °C v dĺžke 30 minút.

Dobrú chuť