Banánovo-mandľová zmrzlina z konopného proteínu – recept

Túto vegánsku zmrzlinu z konopného proteínu, banánov, mandľového mlieka a malín zvládne aj absolútny nekuchár. Zmrzlina je veľmi výživná a obsahuje veľa kvalitných bielkovín, no tiež má viac sacharidov, takže je ideálna na osvieženie po tréningu.
Mandľové mlieko je zdrojom tukov, ktoré pomáhajú udržiavať zdravé srdce a cievy a tiež regulovať hladinu zlého LDL cholesterolu.
Konopný proteínový prášok obsahuje až 50 % dokonale využiteľnej, stráviteľnej komplexnej rastlinnej bielkoviny, plne porovnateľnej s najkvalitnejšími živočíšnymi zdrojmi. Naviac, má až neuveriteľnú 90 % stráviteľnosť.
Vďačí za to dokonale vyváženému pomeru všetkých ôsmich esenciálnych aminokyselín, ktoré umožňujú plnohodnotné zabudovanie proteínov a pritom nezaťažuje obličky. Okrem toho je výnimočným zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2, B3, B6, B9 – kyselinu listovú) a takisto minerálov ako železo, horčík, mangán, zinok, fosfor a meď.
Maliny sú veľmi zdravé, majú nízky obsah cukru a obsahujú vlákninu podporujúcu správnu funkciu čriev, preto sú vhodným ovocím v období redukčných diét. Sú skvelým zdrojom polyfenolov a vitamínu C či K, teda fungujú ako antioxidant posilňujúcim imunitu a bojujúci proti rakovine. Majú pozitívny vplyv na zrážanie krvi a regeneráciu kostí a tiež podporujú správnu funkciu pečene.
Banán je naopak sacharidovou bombou, no to po ťažkom tréningu naše telo potrebuje. Tiež potrebuje ostatné živiny, ako vitamíny skupiny B a minerály, ako horčík, draslík a mangán, ktoré majú pozitívny vplyv na funkciu nervov, svalov a pre metabolizmus bielkovín a tukov.
Čo potrebujeme
- 3 zamrazené banány
- 2 PL Konopného proteínu
- 1 hrnček mandľového mlieka
- 1/2 hrnčeka zamrazených malín
- 1 ks proteínová tyčinka
Postup
- Rozmixujeme spolu zamrazené banány, mandľové mlieko a konopný proteín
- Môžeme dosladiť agave sirupom
- Dáme zamraziť na 2 hodiny
- Na záver pridáme mrazené maliny a proteínovú tyčinku podľa chuti
Zmrzlina neobsahuje žiadne živočíšne produkty, takže si na nej môžu pochutnať aj vegáni a dokonca aj ľudia s laktózovou intoleranciou.