Arašidovo-cícerový fit koláč
Séria netradičných surovín vo fit koláčoch pokračuje cícerom. Pýtate sa, prečo by ho tam niekto dával? Preto, že je veľmi dobre stráviteľný, obsahuje veľa bielkovín a na čo sa často zabúda, má príjemnú neutrálnu chuť.
Tá sa dá prispôsobiť podľa potreby, napríklad aj potreby sladkého arašidovo-cícerového koláča. Dobrú chuť!
Na cesto potrebujeme
- 150 g cíceru (ak nemáme čerstvo navarený, tak v konzerve)
- 2 ks vajíčka
- 30 g kokosovej múky
- 2 PL kokosového oleja
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 čl vanilkového extraktu
- sladidlo podľa chuti – napr. stévia
- voda podľa potreby
Na krém potrebujeme
- 250 g tvarohu (príp. bezlaktózový)
- 50 g arašidového masla
- sladidlo podľa chuti – napr. stévia
Postup
- Všetky suroviny na cesto spolu rozmixujeme dohladka. Ak sa nám zdá cesto príliš husté prilejeme vodu podľa potreby.
- Cesto pečieme v plechu (20x20cm) vystlanom papierom na pečenie 20 minút na 180°C.
- Po vychladnutí koláč prekrojíme na polovicu.
- Prvú polovicu natrieme krémom, ktorý si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
- Zakryjeme ho druhou polovicou cesta a necháme stuhnúť pár hodín v chladničke.
- Podávame preliate arašidovým maslom a nasekanými arašidmi.