Arašidovo-cícerový fit koláč

Séria netradičných surovín vo fit koláčoch pokračuje cícerom. Možno sa niekomu vynorí otázka, prečo by niekto dával do koláča cícer.

No preto, že je veľmi dobre stráviteľný, obsahuje veľa bielkovín a na čo sa často zabúda, má príjemnú neutrálnu chuť. Tá sa dá prispôsobiť podľa potreby, napríklad aj potreby sladkého arašidovo-cícerového koláča.

Suroviny na cesto

  • 150 g cíceru (uvarená alebo z konzervy)
  • 2 ks vajíčka
  • 30 g kokosovej múky
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • sladidlo podľa chuti – napr. stévia
  • voda podľa potreby

Suroviny na krém

  • 250 g tvarohu (príp. bezlaktózový)
  • 50 g arašidového masla
  • sladidlo podľa chuti – napr. stévia

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto treba spolu rozmixovať do hladka. Ak je cesto príliš husté treba priliať vodu podľa potreby.
  2. Cesto sa pečie v plechu (20x20cm) vystlanom papierom na pečenie 20 minút na 180°C.
  3. Po vychladnutí koláč treba prekrojiť na polovicu.
  4. Prvá polovica sa natrie krémom, ktorý si treba pripraviť zmiešaním všetkých surovín.
  5. Na krém sa položí druhá polovica cesta a koláč sa nechá stuhnúť niekoľko hodín v chladničke.
  6. Koláč sa podáva preliaty arašidovým maslom a nasekanými arašidmi.

Dobrý chuť!