Arašidovo-cícerový fit koláč

Séria netradičných surovín vo fit koláčoch pokračuje cícerom. Pýtate sa, prečo by ho tam niekto dával? Preto, že je veľmi dobre stráviteľný, obsahuje veľa bielkovín a na čo sa často zabúda, má príjemnú neutrálnu chuť.

Tá sa dá prispôsobiť podľa potreby, napríklad aj potreby sladkého arašidovo-cícerového koláča. Dobrú chuť!

Na cesto potrebujeme

  • 150 g cíceru (ak nemáme čerstvo navarený, tak v konzerve)
  • 2 ks vajíčka
  • 30 g kokosovej múky
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • sladidlo podľa chuti – napr. stévia
  • voda podľa potreby

Na krém potrebujeme

  • 250 g tvarohu (príp. bezlaktózový)
  • 50 g arašidového masla
  • sladidlo podľa chuti – napr. stévia

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto spolu rozmixujeme dohladka. Ak sa nám zdá cesto príliš husté prilejeme vodu podľa potreby.
  2. Cesto pečieme v plechu (20x20cm) vystlanom papierom na pečenie 20 minút na 180°C.
  3. Po vychladnutí koláč prekrojíme na polovicu.
  4. Prvú polovicu natrieme krémom, ktorý si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
  5. Zakryjeme ho druhou polovicou cesta a necháme stuhnúť pár hodín v chladničke.
  6. Podávame preliate arašidovým maslom a nasekanými arašidmi.